fbpx
Main menu
Ministri HDZ-a i Mosta složni oko smanjenja prava radnicima

Ministri HDZ-a i Mosta složni oko smanjenja prava radnicima

Građani Hrvatske mlađi od 55 godina koji će u mirovinu nakon 2019. godine imat će 27 posto manju mirovinu zbog „Plana konvergencije“ kojeg je predložilo ministarstvo Zdravka Marića, a Vlada RH jednoglasno prihvatila.

U tom planu stoji da država više neće isplaćivati 27 posto dodatka na mirovinu koji je na intervenciju HSU-a u mirovinski sustav ugrađen 2007. godine.

Iz ovog primjera vidimo koliko je političkim elitama zaista stalo do građana, a koliko do proizvodnje afera kojima bi, računaju, bolje prošli na lokalnim izborima. Na sjednici Vlade RH na kojoj je premijer Andrej Plenković smijenio troje ministara iz kvote Mosta, cijela Vlada složno je glasala za prijedlog Zdravka Marića kojim će mirovine građana mlađih od 55 godina biti manje za astronomskih 27 posto.

Umjesto da razgovaramo o tome kako će građani živjeti u budućnosti, Hrvatska troši energiju na sudbine nekolicine ministara kojima 27 posto mirovine neće biti presudno za to hoće li „izgurati“ mjesec do kraja ili neće.

I dok HDZ i Most raspravljaju hoće li ministar biti ovaj ili onaj, politika prema radnicima i umirovljenicima im je očito ista.

Dok se građani umaraju pričama hoće li pojedini visokopozicionirani državni činovnici skupiti ovoliko ili onoliko ruku u Saboru, svjedočimo grubom nasrtaju na budućnost radnika u Hrvatskoj.

Stoga, HSU apelira na Vladu Republike Hrvatske, ako još uvijek postoji, da povuče ovu odluku i pokaže na stvarnim primjerima da im je zaista stalo do građana.

Na vrh članka

Facebook