fbpx
Main menu
Susreli se čelnici HSU-a i Laburista

Susreli se čelnici HSU-a i Laburista

Vodstvo Hrvatske stranke umirovljenika na čelu s predsjednikom Silvanom Hreljom sastalo se tijekom vikenda u Stubičkim Toplicama s predsjednikom stranke Hrvatski laburisti – stranka rada i načelnikom općine Fužine Davidom Bregovcem i njegovim timom.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima osnaživanja suradnje dviju stranaka koje, kako je zaključeno, imaju mnogo zajedničkih programskih dodirnih točaka. U fokusu rada Hrvatskih laburista nalazi se rad i plaće, dok je HSU usmjeren na mirovine koje proizlaze iz rada.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja istaknuo je kako je suradnja ovih stranaka prirodna jer se bave tematikom minulog i tekućeg rada. Osvrnuo se i na politički aspekt suradnje te kazao kako u Hrvatskoj imamo „nepodnošljivu lakoću osnivanja stranaka“ što dovodi do rascjepkanosti biračkog tijela i zbunjivanja birača te se na taj način pogoduje velikim strankama.

David Bregovac je izrazio zadovoljstvo inicijalnim sastankom vodstava dviju stranaka te naglasio kako je cilj Hrvatskih laburista progovoriti o radnicima i stvarima koje njih tište poput malih plaća. Naglasio je kako je prosječna plaća statistički znatno veća od one koju primaju radnici, a ona iznosi manje od 5 tisuća kuna što je nedostatno za kvalitetan i dostojanstven život.

Oba predsjednika zaključili su kako je suradnja ovih stranaka unutar Amsterdamske koalicije primjer drugima da je moguće staviti po strani eventualne razlike i konstruktivno raditi na temama koje su zaista važne za građane.

Na vrh članka

Facebook