fbpx
Main menu
Krah rekonstrukcije Vlade

Krah rekonstrukcije Vlade

Zaključak iz naslova se nameće nakon istupa novog ministra Josipa Aladrovića koji u jednim dnevnim novinama tvrdi da je reforma mirovinskog sustava dobro pripremljena te da će se nastaviti.

Zamjena jednog ministra koji ignorira potpise 750.000 građana protiv povećavanja dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina drugim, koji čini to isto, nije nikakva rekonstrukcija Vlade, nego kupovanje vremena kako bi se izigrala jasno iskazana volja građana. Cilj ove Vlade i dalje je mirovinski sustav u kojem su političke privilegije važnije od dugogodišnje uplate doprinosa, što dokazuje i medijski istup novoga ministra.

Rekonstrukcija Vlade, prema tome, nije nikakav korak naprijed kako je to predstavio premijer Andrej Plenković nego samo novo miješanje karata u unutarstranačkoj borbi za moć u vladajućoj stranci, pri čemu na interese građana pripadnici HDZ-ove političke elite ne razmišljaju.

Josip Aladrović pokazuje nepoznavanje mirovinskog sustava kada tvrdi da su mirovine rasle 7,54 posto što je netočan podatak ili svjesna manipulacija. Naime, mirovine su usklađivane s troškovima života zbog čega su nominalno porasle za taj postotak, a realno im je vrijednost jednaka kao i prije mandata Vlade HDZ-a.

Također, ministar navodi kako je potrebno produljiti ostanak ljudi na tržištu rada dok u isto vrijeme Vlada ne poduzima ništa kako bi se riješio problem propasti radnih mjesta u industriji, prije svega u brodogradnji.

Hrvatska stranka umirovljenika izražava žaljenje zbog činjenice što se članovi Vlade i HDZ-a nisu uspjeli izdignuti iznad interesa svojih fotelja i predložiti ljude i ideje koji koriste svima, a ne samo njima.

Na vrh članka

Facebook