Novosti

Prijedlog zakona – HRT pristojba

Silvano Hrelja, 1. listopada 2020. Danas se obilježava Međunarodni dan starijih osoba. Želim ga od srca čestitati svim našim starijim sugrađanima sa

Prijedlog zakona – dopunsko

Silvano Hrelja, 24. rujna 2020. Protiv siromaštva možemo se boriti davanjem, ali i neuzimanjem. Danas smo u proceduru uputili prijedlog zakona kojim

Društvene mreže

HSU kod Jandrokovića: Nadamo se da nećemo morati dovesti umirovljenike pod prozor Vladi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Delegacija HSU-a predala 52.000 potpisa predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću koji su prikupljeni u okviru akcije “Protiv poskupljenja dopunskog, za povećanje cenzusa!”

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja tom prilikom je rekao kako je ponosan na velik broj stranačkih aktivista koji su po najvećoj hladnoći volontirali u prikupljanju potpisa kako bi se izborili za svoja prava i dostupniju zdravstvenu skrb za naše sugrađane.

“S velikim žarom zagovarali smo naš prijedlog zakona i rješenje za 250 tisuća umirovljenika koji su ostali bez dopunskog na teret proračuna zbog povećanja mirovine od nekoliko kuna”, rekao je predsjednik HSU te naglasio da nema namjeru odustati od ove akcije sve dok Vlada i saborska većina ne prihvate prijedlog zakona kojim se cenzusi podižu na 1830 kuna po članu obitelji i 2340 kune za samca.

Dodao je da HSU nema namjeru pristati na mrvice i podizanje cenzusa za simbolične iznose čime stranke na vlasti žele pred izbore ostaviti dojam da rade nešto po ovom pitanju i da im je stalo do umirovljenika.

Silvano Hrelja, Tomislav Žagar, Dragica Trumbetaš, Franjo Marković, Milenka Petrović Šekoranja i Jadranka Bahlen.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je delegaciju Hrvatske stranke umirovljenika s predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem. Predstavnici dviju stranaka zadržali su se u 45 minutnom razgovoru razmijenivši argumente i izrazivši uvjerenje da postoji razumijevanje da problem postoji i uvjerenje da se kroz dijalog može doći do održivog rješenja.

Silvano Hrelja je zahvalio predsjedniku Sabora te naglasio kako je HSU konstruktivno pristupio rješavanju problema 250.000 umirovljenika predloživši prvo zakon kojeg je Vlada odbila. “Zbog toga smo na neki način natjerani da krenemo u drugu fazu, a to je da Vladi pokažemo da iza nas stoje ljudi i to smo dokazali s 52 tisuće potpisa”, kazao je Silvano Hrelja i izrazio nadu da će većina podržati HSU-ov prijedlog zakona kako ova stranka ne bi bila primorana umirovljenike koje muči ovaj problem zaista i dovesti na Markov trg, kako je Hrelja i najavljivao.

U delegaciji HSU-a koja je odnijela potpise u Sabor bili su osim Silvana Hrelje i Tomislav Žagar, Dragica Trumbetaš, Franjo Marković, Milenka Petrović Šekoranja i Jadranka Bahlen.