Novosti

Društvene mreže

Predsjedništvo: Kujundžić je trebao otići zbog loših rezultata

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

U Središnjici HSU-a održana je sjednica Predsjedništva Stranke na kojoj je bilo riječi o analizi akcije prikupljanja potpisa protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja, a za povećanje cenzusa. Govorilo se o proteklim predsjedničkim izborima, budućim stranačkim akcijama i pripremama za parlamentarne izbore.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je zadovoljstvo brojem od 52 tisuće prikupljenih potpisa te najavio da će delegacija Stranke u četvrtak, 30. siječnja 2020. potpise odnijeti predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću.

“Snazi argumenata dodajemo argument snage, a to su potpisi građana koji žele da naš prijedlog zakona bude usvojen kako bi 250.000 umirovljenika ponovno ostvarilo pravo na dopunsko na teret države jer su ga izgubili zbog minimalnih povećanja mirovina od nekoliko kuna”, rekao je Silvano Hrelja.

Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika izražava zahvalnost svim pojedincima, političkim strankama i udrugama koje su pomogle u skupljanju potpisa te zaključuje kako je akcija prošla uspješno.

Komentirajući izbore za predsjednika Republike Hrvatske, predsjednik Hrelja je izrazio zadovoljstvo pobjedom kandidata Zorana Milanovića kojeg je HSU podržala među prvima.

Jedna od prvih sljedećih akcija Stranke bit će upućivanje novog prijedloga Zakona o HRT-u u saborsku proceduru o čemu je govorila Julija Horvat predstavivši ključne točke izmjena zakona koje se odnose na smanjenje RTV pristojbe za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja.

“Ljudi se pitaju zbog čega plaćaju pristojbu HRT-u kada druge TV kuće rade bolje”,

rekao je Željko Šemper komentirajući način na koji se određuje cijena pristojbe te zaključio da je 1,5 posto prosječne mirovine 38 kuna što bi bio iznos koji je pristupačniji građanima.

Predsjedništvo je izrazilo zadovoljstvo što je s čela ministarstva zdravstva otišao Milan Kujundžić koji je u nedavnoj saborskoj raspravi zalaganje predsjednika Hrelje za povećanjem cenzusa u dopunskom zdravstvenom osiguranju nazvao – populizmom. Obrazloženje premijerovog otkaza suradnje Kujundžiću, zaključeno je, nije korektno s obzirom da je bivši ministar trebao otići zbog lošeg rada, a ne zbog navodne neposvećenosti virusu koji prijeti da se proširi diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.