Novosti

HSU 2021. – dobrodošli, dobri ljudi

Piše: Srećko Vuković S RIJEČI NA DJELA Kad političke elite ne znaju riješiti problem osnuju komisiju ili napišu strategiju. Tako nam, eto,

HSU dosad – podsjetnik na postignuća

Piše: Srećko Vuković Ne usudim se ni pomisliti kako  bi izgledala umirovljenička svakodnevica bez djelovanja Hrvatske stranke umirovljenika u proteklih dvadesetak godina.

Društvene mreže

VESELKO GABRIČEVIĆ – kandidat za predsjednika HSU-a

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

U nastavku pročitajte životopis kojim se predstavio kandidat za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, gospodin Veselko Gabričević.

GENERAL

Rođen sam 29. 9. 1948. godine u Gardunu, Trilj, Splitsko-dalmatinska županija. Umirovljeni sam general HV-e, VSS i dragovoljac Domovinskog rata od početka rujna 1991. godine. Tijekom Domovinskog rata obnašao sam mnoge visoke vojne dužnosti, a između ostalih

  • prvi Zapovjednik 126. br HV-e,
  • Zapovjednik 163. br HV-e.
  • Zapovjednik obrane Dubrovnika,
  • Zapovjednik Zbornog područja Gospić,
  • Zapovjednik HVU ,,Petar Zrinski”.
  • Glavni inspektor za OS RH i
  • Zapovjednik Zapovjedništva za obuku H KoV-e.

Nositelj sarn više odličja i priznanja, za uspješno zapovijedanje bojnim djelovanjima, za organizaciju i uspostavu sustava izobrazbe u OS RH i obuku časnika, dočasnika i vojnika sukladno NATO standardima. Imam veliko iskustvo u organizaciji i vođenju velikih sustava.

POLITIČAR

Nakon umirovljenja i povratka u Trilj, osnovao sam GO HSU-a Trilj i odmah smo samostalno izišli na lokalne izbore te ušli u gradsko vijeće. Od osnivanja stranke do danas uvijek smo imali našeg predstavnika u GV Trilj. Napominjem da smo dva puta išli samostalno i jednom u koaliciji sa SDP-om i HNS-om kada je HSU bio nositeli liste. Dva mandata sam bio Predsjednik ŽO HSU-a SDŽ, dva mandata član Predsjedništva stranke, član Središnjeg odbora stranke i Predsjednik Foruma branitelja u HSU-a, te Potpredsjednik HSU-a zadužen za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku i Ličko-senjsku županiju. Napominjem da sam dužnost Predsjednika HSU-a SDŽ preuzeo u vremenu kada je Županijska organizacija bila u velikim problemima i čije poslovanje je bilo netransparentno, a djelovanie nekih predsjednika temeljnih organizacija destruktivno. U mandatu obnašanja dužnosti Potpredsjednika HSU-a, a u suradnji s vrijednim članovima stranke na terenu, ustrojio sam tri županijske organizacije HSU-a i to Dubrovačko-neretvansku i Zadarsku koje su bile raspuštene te veliki dio Šibensko kninske koja je nedavno osnovana.
Napominjem da sam svoju mirovinu stekao na temelju radnog staža, nisam invalid Domovinskog rata, tako da mnogi moji podređeni imaju temeljem invalidnosti, često upitne, dva do tri puta veće mirovine od moje.

Moj moto je da uvijek budem s onima i uz one koji najteže žive i koji su najviše obespravljeni i kojima je najteže. To su za vrijeme Domovinskog rata bili vojnici, a sada su to umirovljenici.

Obzirom da imam privilegij malo češće istupati u medijima vezano za ratna djelovanja, uvijek kada imam priliku i mogućnost ističem i težak položaj velikog broja umirovljenika koji su nepravedno zakinuti i obespravljeni, bez obzira tko je na vlasti u našoj državi.

KRATKA VIZIJA FUNKCIONIRANJA STRANKE U BUDUĆNOSTI


– Obnoviti suradnju s umirovljeničkim udrugama, s ciljem stvaranja zajedničke platforme za nastupe prema medijima i vladajućima i time širiti pozitivno ozračie među umirovljenicima.
– Transparentno nastupati u javnosti i medijima i poslije sjednica Predsjedništva i Središnjega odbora dostavljati im kratku pisanu informaciju o djelovanju stranačkih tijela.

– Stvoriti tim stručnih ljudi koji će biti prepoznatljivi široj javnosti i koji će zastupati stranku u javnosti.

– U javnim nastupima obraćati se pored umirovljenika i radnicima, te mladima i time pokušati mijenjati strukturu jer osjećaj je da je HSU-a samo za stare.

– Kroz izmjene Statuta osigurati uvjete da veći broj članova ima mogućnost sudjelovati u parlamentarnom i stranačkom životu stranke,
ograničavajući mandate najviše na dva.


– Od članova Predsjedništva stranke imenovati tim koji će biti zadužen za međustranačku suradnju i razgovore sa eventualnim koalicijskim partnerima vezano za provođenje parlamentarnih izbora.


– Obnoviti razgovore sa strankama umirovljeničkih predznaka vodeći računa da je HSU-a stožerna umirovljenička stranka.


– Propisati kriterije za pozicioniranje na listama za Sabor ili kandidate na listama za EU, kao npr. broj vijećnika, broj osnovanih organizacija, broj javnih nastupa, broj temeljnih organizacija i drugo.


– Intezivirati rad na terenu u cilju jačanja stranke i bar jednom godišnje učestvovati u radu županijskih organizacija i velikih gradova.


Smatram da imam energije, znanja i sposobnosti i uz potporu naših članova i simpatizera povratiti poljuljani ugled stranke. a samim time stvaraiu se i uvjeti za pravedniji i pošteniji odnos prema svim umirovljenicima od strane onih koji vladaju i vode ovu državu.


Znam da to hoću i uvjeren sam da to zajedno možemo.
Tražim Vaše povjerenje i neću vas iznevjeriti.